Ніппон Кемпо – 90 років!

У вересні 2022 року бойовому мистецтву Ніппон Кемпо виповнилося 90 років! В Осаці, Японія, пройшов відкритий турнір “Сіай Ніппон Кемпо”, присвячений цій події.

Ніппон кемпо – це земля для обраних.

Але ними стають з власної волі.

У 2022 році Ніппон Кемпо виповнилося 90 років з моменту заснування. Це бойове мистецтво народилося 15 вересня 1932 року. Засновником і главою стилю став сьодай соке Масару Саваяма (12.12.1906 – 27.09.1977).

Сьодай соке («Shodai Soke») (яп. 初代宗家) - вищий ранг в ієрархії японських бойових мистецтв.
Nippon Kempo 193xx
Додзё «Коуюкай», 1930-ті роки, Осака, Японія. Организація “Дай Ніппон Кемпо”

Це була перша у світі система змішаного повноконтактного рукопашного бою. Новий революційний тоді стиль, створений з урахуванням традиційних японських бойових єдиноборств, увібрав у собі дух самураїв і філософію військового бойового мистецтва Будо. Модернізував японські бойові системи, додавши в методологію підготовки сучасні досягнення європейської спортивної науки, а також найефективніші прийоми та удари з європейських бойових дисциплін, таких як бокс та боротьба. А, головне, різко знизив травматизм учнів у процесі бойової підготовки, ввівши використання захисного спорядження – богу, яке розроблено на основі захисних обладунків японського кендо (мистецтво володіння мечем). Сплав західної науки та досвіду, японської багатовікової бойової практики та східної військової філософії привів у результаті до створення сучасної ефективної бойової системи, в якій учень постійно вдосконалюється як фізично, так і духовно. Цей процес – процес постійного вдосконалення – і називається БуДо (Бу – Воїн, До – Шлях).

Сили самооборони Японії Ніппон Кемпо
Тренування Ніппон Кемпо, Сили Самооборони Японії

У далекому 1932 році, коли сім майстрів різних стилів на чолі з Масару Саваямою оголосили про створення нової організації “Дай Ніппон Кемпо” (Кемпо Великої Японії) в хонбу додзё “Коуюкай” (яп.洪游)會(こうゆうかい)) в Осаці, метою якої було створення змішаного стилю єдиноборств, вони мріяли про те, що їхня бойова система буде проривом у бойових мистецтвах.

Хонбудодзё – штаб, головне додзё, штаб-квартира бойового стилю

І вона стала. Ніппон Кемпо поширилося по всій земній кулі. На сьогоднішній день організації Ніппон Кемпо зареєстровані у 16 ​​країнах світу, у тому числі й Україні, а є ще й країни, де послідовники не вважають за потрібне офіційно реєструвати спортивні організації Ніппон Кемпо.

Нам пощастило, і Україна у 2012 році брала участь у турнірі Сіай Ніппон Кемпо, присвяченому 80-річчю бойового мистецтва.

Щороку, у вересні, того ж місяця, коли сім вихідців з японських самурайських сімей заснували Ніппон Кемпо, в Осаці, на батьківщині Ніппон кемпо, проводиться великий відкритий чемпіонат, великий турнір, Сіай Ніппон Кемпо. На цей турнір з’їжджаються переможці турнірів із усіх префектур Японії, інших країн, де це бойове мистецтво вивчають.

Ниппон Кэмпо Сиай 2022
Команда однієї з  префектур Японії на Сіай 2022, Ніппон Кемпо

2022 року, незважаючи на економічну кризу, епідемію коронавірусу, війну, розв’язану Росією в Україні, в Японії відбувся Сіай Ніппон Кемпо. На жаль, українська делегація та спортсмени не змогли взяти участь у цьому щорічному турнірі. Хоча практично щороку, починаючи з 2012 року, ми представляли на турнір свою команду. Багато учнів Ніппон Кемпо, справжні патріоти зараз захищають свою країну зі зброєю в руках. Навички та вміння, отримані в процесі занять, на жаль, стали в нагоді на цій війні, підлої війні, на яку ми не очікували, ми не готувалися. Ми готувалися захищати себе та своїх близьких на вулицях від бандитів та гопників, озброєних максимум ножами і пістолетами, а доводиться захищати свою землю та своїх близьких від бандитів та гопників, але озброєних крилатими та балістичними ракетами, танками, артилерійськими системами та бойовими літаками.

 

Війна в Україні
Багато учнів Ніппон Кемпо взяли до рук зброю для того, щоб захистити свою землю, своїх близьких, свою Батьківщину – Україну.

Але ми обов’язково візьмемо участь у Сіай Ніппон Кемпо коли закінчиться війна. І обов’язково будемо на 100-річному ювілеї Ніппон Кемпо, яке відбудеться у 2032 році.

Коли закінчиться війна,

Я хочу друзів обійняти,

Яких розкидала вона 

В країнах, де мовчать гармати…

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/nippon-kempo-90-rokiv/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.