Атестація Ніппон Кемпо 2020

Ніппон кемпоКемпо – це Шлях довжиною в життя.

Коли учні йдуть разом із майстром по Шляху Будо, згодом неодмінно складається природна ієрархія, що визначає відносини між людьми на кшталт «старший-молодший». Ієрархія поєднує всіх членів групи незримим павутінням, за допомогою якого знання перетікають від людини до людини і перетворюються на навички. Без такої ієрархії неможлива передача вчення. Цю ієрархію в японських бойових мистецтвах символічно відбиває система рангів – кюдан. На якому б рівні учень не знаходився, він повинен поводитися відповідно до свого звання і кольору пояса, подаючи приклад усім нижчестоящим і прагнучи досягти наступного рівня.

Ніппон КемпоЗі зростанням своїх здібностей учні в Ніппон Кемпо просуваються за системою рангів кю.  А пізніше, досягнувши вершини кю, за системою рангів дан, використовуючи програму підготовки Данкай (яп. 段階).

Незважаючи на те, що в 2020 році світ зіткнувся з глобальним викликом у вигляді коронавірусу, українська організація японського рукопашного бою IFNKU (ГО “Ніппон Кемпо Україна”) змогла провести атестацію на кольорові пояси.

Ніппон кемпоДля проходження іспиту учні мали показати себе у кількох основних розділах техніки школи (кіхон, ката, куміте) Продемонструвати високий рівень своїх фізичних якостей та кондиції Виявити свої навички та дух у проведенні куміте. Критерії оцінки бою не ґрунтуються на тому, хто виграє чи хто програє в бою, натомість оцінюються технічні та духовні характеристики кандидата. Потрібно продемонструвати непохитність учня в досягненні мети. Випадково зроблена чи виконана техніка не зараховувується. Важливо показати розуміння використання техніки японського рукопашного бою у тактиці ведення бою. Це одна з відмінних рис іспиту в Ніппон кемпо.

Ніппон кемпоМайстер в Ніппон кемпо, це не переможець турніру чи чемпіонату, який всього лише «чемпіон» і «переможець». Майстер – це людина, яка шляхом довгої практики та практичного застосування вивченої техніки,  досягла духовної та технічної досконалості, і змогла правильно передати техніку школи своїм учням, щоб ті, в свою чергу, змогли передати цю техніку своїм учням. Так зберігається безперервний ланцюжок і зв’язок часу, поколінь. І саме так визначається Шлях до майбутніх шкіл. Це правило лежить в основі програми підготовки в Ніппон кемпо.

НіппонКемпо
Молодь проходила атестацію під наглядом своїх наставників

У минулій, наприкінці грудня 2020 року, атестації учнів на підвищення рівня учнівського ступеня кю взяли участь чотири київські додзьо «Цуру»(«Tsuru»), «Дзансин»(« Zanshin”), “Фалькон”(“Falkon”), “Сокіл”(“Sokil”).

Ніппон Кемпо Україна 73 роки
Найстаршому, який проходив атестацію, виповнилося 73 роки

Незважаючи на те, що безліч учнів знаходилося на самоізоляції, загальна кількість учасників досягла 50 осіб. Іспит став серйозним випробуванням для цих п’ятдесяти осіб, вік яких  був від 10 до 73 років.

Ніппон кемпо Україна
Жінки також витримували всі випробування нарівні з чоловіками

Семпаї кожного з чотирьох додзьо всі дві години проведення іспитів стежили за своїми учнями і брали на замітку все те, на що слід звертати увагу в їх подальшій підготовці.

Ніппон Кемпо Україна Досягнутий успіх учня на іспиті є результатом постійних зусиль над собою, це успіх довгих, посилених занять, і цей успіх був відзначений новими рангами на цьому іспиті.

Атестація 2020 вранці

Але зупинятися на досягнутому не можна, тому що ті, хто йдуть разом з тобою, підуть уперед, невидиме павутиння, що пов’язує вас, порветься, а течія життя віднесе людину назад, і доведеться починати все спочатку.

Атестація 2020 ввечері

Тільки вдумливе, регулярне, спрямоване тренування допомагає учневі досягати успіхів. Не тренуватимешся – не зможеш перемогти!

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/atestacziya-nippon-kempo-2020/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.