Гашуку 2020. Тренувальний табір

Гашуку Ніппон Кемпо 2020«Коли людина не знає, до якої пристані вона прямує,  для неї жоден вітер не буде попутним».
Сенека

2020 рік приніс багато змін, які вплинули як на життя в цілому, так і на діяльність багатьох спортивних організацій. Найбільше потрясіння – вірус covid-19 та пов’язані з ним карантинні заходи, що сильно обмежили можливість займатися. Українська Федерація Ніппон Кемпо незважаючи на перешкоди, пов’язані з карантином, змогла організувати виїзний навчально-тренувальний табір Гашуку-2020 (gasshuku, (яп. 합숙)) з японського рукопашного бою в Карпатах.Гашуку 2020 

Гашуку 2020 Ніппон кемпо

Місце проведення Гашуку 2020

Збори проходили у Чернівецькій області у невеликому містечку Вижниця, на базі комплексу «Богатир». Сам комплекс за співвідношенням ціна/якість цілком вартий уваги для людей, які ведуть спортивний спосіб життя. Для тих, хто любить не просто повалятися на пісочку чи траві, а тренуватися в оточенні природи.

Гашуку 2020 Ніппон Кемпо
Ранкова медитація в таборі Гашуку 2020

Інструктори Гашуку

Інструкторський склад Гашуку-2020 був наступним:

– В’ячеслав Журавльов 4-й дан (яп. 4段),

– Євген Зайцев 2-й дан (яп. 弐段).

Жінки в Ніппон Кемпо
У 2020 до тренувального табору Гашуку приїхали не тільки чоловіки

Учасники зборів Гашуку

Тренувальний табір Гашуку (яп. 합숙) тривав п’ять днів з 22 по 26 серпня, включаючи дні заїзду/виїзду та чотири ночі. Слід зазначити, що цього року у навчально-тренувальному зборі брали участь не лише чоловіки, а й жінки. З минулого складу цього разу було 10 із 17 осіб, які брали участь у Гашуку 2019. Загалом у Гашуку 2020 року брало участь 27 осіб. Вік учасників – від 19 до 57 років, рівень  підготовки  – кольорові пояси. Але було і кілька «темних» поясів карате-до, стиль сетокан (яп. 松濤館) і айкідо.

Гашуку 2020 Ніппон кемпо
Заняття проводилися у воді…

Як проводилися заняття Гашуку кейко(гейко)

Минулого року учні провели всього 4 заняття Ніппон кемпо. Цього року за 4 повних доби було проведено 12 занять, зокрема й одне нічне. На цьому нічному занятті розглядалася техніка самозахисту з ножем та з куботаном.

Гашуку 2020 Ніппон кемпо
… на вулиці  вдень

Навантаження було складене таким чином, що його пік припав на останню добу навчання. Тому учні, тільки повернувшись додому, відчули, наскільки вони втомилися, через що вони пройшли.

Гашуку Ніппон кемпо ніч
… на вулиці вночі.

Заняття (кейко) проводилися три рази на день, рано вранці, об 11:00 та у вечірній час о 18:30. Кейко проводилося як на вулиці, так і в обладнаному додзьо.

Ніппон Кемпо в додзьо
… в додзьо

За час проведення зборів, враховуючи те, що всі поєдинки куміте в Ніппон кемпо, які є основою процесу навчання, проводяться у фуллконтакті, не сталося жодного травмування. Відсутність травмувань забезпечувало спеціальне екіпірування богу. Навіть поєдинки між жінками та чоловіками також велися в повний контакт, без потурань для слабкої статі.

Гашуку Ніппон кемпо
Спеціальне захисне екіпірування Богу дає можливість проводити повноконтактні поєдинки навіть між чоловіком та жінкою.

Заняття включали величезний пласт відпрацювань технічної програми данкай (яп. 段階), прийнятої у школі Ніппон Кемпо. Це були різноманітні фізичні, кондиційні та координаційні вправи, що дозволили учасникам зборів гашуку вийти на досягнення піку випробувань своєї власної фізичної кондиції. Багато було розглянуто тактичних комбінацій та різних варіантів проведення поєдинків з напрацювання сікаке ваза, одзі ваза в рукопашному бою. Відпрацьовували кіхон і ката, а також виснажливі сесії маварі гейко (яп. 回り稽古), какарі гейко (яп. 掛 稽古), хікітате гейко (яп. 引 立 稽古). Такий ударний пул занять формує та відточує бойовий дух спортсмена –  кіхаку (яп. 気迫). А також зміцнює не лише фізичну підготовку учня, а й його ментальну силу.

тренінг з гумовим джгутом
тренінг з гумовим джгутом… до знемоги…

На вечірніх заняттях відпрацьовувалися численні вправи з гумовими джгутами. На завершення Гашуку 2020 між учасниками зборів було проведено сіай гейко (яп. 試合 稽古).

Сіай кейко

Шлях Будо

В останній вечір відбулося сайонарі паті, на якій учасники ділилися емоціями від проведених зборів, згадували та порівнювали з торішнім Гашуку 2019.

Гашуку Ніппон Кемпо
Самозахист вночі
Sayonara (яп. さよなら) - японською «прощавай». Сайонара паті - це заключна вечірка, підбиття підсумків у святковій обстановці. Такий захід має місце в організаціях, що мають коріння у японських бойових мистецтвах. Таким заходом зазвичай завершуються всі події: атестації, змагання, гашуку.
Гашуку Ніппон кемпо
Роби як я – тато найкращий приклад для наслідування

Наші учні вписали ще одну яскраву сторінку в історію розвитку Ніппон Кемпо в Україні. Всі ми повернулися в буденний світ, вивчивши багато нової інформації зі світу рукопашного бою. В результаті ми стали ще сильнішими. Тепер нам буде що згадати. Наші жарти, емоції та яскраві моменти. Це вже історія… Тепер таке саме повториться лише наступного року, приблизно в той же час. А для найнетерплячіших – узимку.

Гашуку Ніппон кемпо
фінальний знімок

Дякую всім учням, інструкторам та їхнім родичам. Останнім – за підтримку та розуміння. Окрема подяка Оксані Мусякевич за організацію та свій внесок в організацію Гашуку 2020 року.

Суперництво, здатність справлятися з труднощами, поразками, досягати своїх власних перемог і, як наслідок, самоствердження та становлення сильної особистості – все це залежить тільки від нас самих, від нашого бажання працювати над собою!

Ніппон кемпо УкраїнаТвоє життя – це твій Шлях, твій Шлях Воїна… Не слухай тих, хто не знає куди йти, Ми точно знаємо куди веде наш Шлях!

Сенсей

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/gashuku-2020-trenuvalnyj-tabir/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.