Новорічний тест Ецуненгейко 2021

Енцуненгейко 2021Удосконалюватися – означає змінюватися, 

бути досконалим – означає змінюватися часто.

Ецуненгейко (яп. 越年稽古) – заключне заняття, підсумкове, значно інтенсивніше, ніж зазвичай,  тренування напередодні  Нового Року, одна з традицій у Ніппон кемпо. Вперше в Україні новорічне тренування було проведено у 2012 році. І ось, уже вдев’яте, таке заключне тест-заняття пройшло в Києві.

Новорічні заняття в Японії
Новорічне заняття в Японії

 Що таке Ецуненгейко

Ієрогліфи 越年– звучать як «ецунен» і означають «зустрічати Новий Рік». Слово гейко, позначене ієрогліфами ¨稽古, тісно взаємопов’язане з ієрогліфом «genkyu» (яп. 연구) – вивчати. Поняття гейко відноситься не просто до вправи на техніку або фізичну підготовку, а характеризує розвиток особистості людини, яка займається бойовими мистецтвами. Якщо людина не буде розмірковувати (дзитоку), вона не усвідомить суть гейко.

Ніппон Кемпо Україна
Эцуненгейко 2021 у Києві

Справжній сенс полягає в умінні постійній боротьбі з самим собою реалізувати можливості, закладені у вправі. Гейко є основою, на якій у бойових мистецтвах Будо тримаються формування духу сін і здатність контролювати енергетику кі. Будь-яке гейко вимагає правильного і потрібного настрою Hibi-shoshin (яп. 日々初心), кристально чистого розуму новачка, який бажає дізнатися дедалі більше кожен день. Основні цілі в гейко, це Taiiku (яп. 体育) – фізична кондиція і Tokuiku – моральне чи духовне дорослішання. Це схоже на кування характеру. Це не спортивне тренування до знемоги та напівнепритомності. Це самовдосконалення Shugyo (яп. 修行), коли ви вміло застосовуєте розум для досягнення духовної мети, придбання незамутненої свідомості Munen muso (яп. 無念 無想) «дії без помислу, без задуму», відкритого серця Makoto (яп. 誠), і непохитного духу Fudoshin (яп. 不動心). Це не що інше, як єдність розуму і духу, що виявляється в істинному Heihosha (яп. 兵法 者), або єдине ціле. Справжня єдність розуму і духу, це і є стан повної безкорисливості та інтенсивної зосередженості на єдиному.

Ецуненґейко неможливе без проведення випробування Shiken (яп. 試験), контрольної роботи або тесту.

Ніппон Кемпо Україна 2021

Як проходило Ецуненгейко 2021

Цього року учні проходили випробування, яке полягало у виконанні технічного тесту та вправ з фізичної кондиції. Основу випробування складали 32 форми з “Nippon kenpo hakugeki no katachi san ju ni katachi“. Вправи поєднували в собі одиночну ударну техніку в захисному екіпіруванні богу, а також техніку бою в парі. Загальна кількість виконуваних без будь-яких перерв вправ дорівнювала 2021 повторів традиційно на честь наближення Нового 2021 року. У випробуванні брали участь чотири київські додзьо: «Цурі», «Дзансін», «Фалькон» та «Сокіл». Загальна кількість учасників, серед яких були і чоловіки, і жінки, становила близько п’ятдесяти осіб.

Ецуненгейко 2021 проходило  2-ма групами: вранці… 

Учні змогли випробувати себе та свій дух, оцінити можливості своєї підготовки за екстремально інтенсивних фізичних навантажень.

… і ввечері

На жаль, у  2020-му році, що минає, через локдауни та карантини ми не змогли виконати всі заплановані заході. Проте, все ж таки, деяку частину запланованого все-таки вдалося провести, це і Гашуку 2020 і цей новорічний тест Ецуненгейко 2021. Сподіваємося, що в новому, 2021 році буде можливість провести більше цікавих і важливих заходів для тих, хто займається японським рукопашним боєм Ніппон Кемпо.

Усім учням та інструкторам дякуємо за підтримку та старання, бажаємо продовжувати самовдосконалення, незважаючи на жодні обставини: щастя, здоров’я та завзяття!

Ніппон Кемпо Україна І пам’ятайте: Великі душі мають волю, а слабкі мають лише бажання!

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/novorichnyj-test-eczunengejko-2021/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.