Ецуненгейко. Новорічний тест 2022

ЕцуненГейко Кемпо

 

Меж немає! Знай – ти можеш

Цьому епіграфу знак оклику не потрібен, і ось чому. Традиційний новорічний тест-перевірка Ецуненгейко (яп. 越年稽古) пройшов у Києві 27 грудня 2021 року. Як герої кінофільму “З легкою парою” 31 грудня ходять з друзями в лазню, так і практикуючі японський рукопашний бій Ніппон Кемпо наприкінці року відвідують підсумкове святкове річне тренування Ецуненгейко, на якому проходять щорічний тест Сікен (яп. 試験).

Медитація перед тренуванням
Медитація перед тестом Сікен на тренуванні Ецуненгейко 2022

Це важкий тест, напружене тренування, яке посилюється рік у рік. Адже, на кожному такому тренуванні учасники повинні зробити загальну кількість повторів вправ, рівну цифрі року: в цьому році потрібно було зробити 2022 повтори! Це складно.

На Ецуненгейко-2022 були присутні учні київських клубів Ніппон Кемпо загальною кількістю 56 осіб. Таке навантаження можуть собі дозволити лише фізично міцні, дорослі люди: наймолодшому учаснику було 21 рік, а найстаршому – 73. І цей тест було пройдено!

І тяжкі тести можна проходити весело
І тяжкі тести можна проходити весело

Як зазвичай відбувається Ецуненгейко? Брати участь у тренуванні можуть звичайні учні «десі» (яп. 弟子), які відчувають, що вони готові до такого навантаження, старші учні «семпаї» (яп.先輩) і сенсей. Новорічне тренування з японського рукопашного бою відрізняється від звичайних занять. Учні, що приходять заздалегідь у додзьо, проводять дайсодзі (яп.大掃除) (генеральне прибирання додзьо), створюють новорічне оформлення залу «Кадамацу то Сімегі казарі» (яп.門松と標飾).

Прикраса додзьо
Прикраса додзьо

Тест починається з проведення загальної медитації мокусо (яп. 只管打坐). Далі – обов’язкова розминка, і всі починають проходження новорічного тесту Сікен, який триває від півтори до двох годин без перерви!

Суддя Санта
Суддя Санта пильно стежив за учнями

Зазвичай безперервний тест проходять усі, але тим учням, у яких погіршилося самопочуття, дозволяється невеликий відпочинок з подальшим поверненням до виконання вправ. Після завершення тесту учасники одержують дипломи про проходження тесту Соцугіосікія (卒業式や).

Увечері, зазвичай, за традицією цього дня відбувається заключна вечірка Сайонара паті, де підбивають підсумки минаючого року, дякують один одному і бажають успіхів у досягненнях на шляху «Будо».

Ецуненгейко Ниппон Кемпо
Учасники Ецууненгейко Ніппон Кемпо 2022

Головна мета практикуючих японський рукопашний бій Ніппон Кемпо – духовне та фізичне самовдосконалення. Важко переоцінити значення здоров’я, міцного імунітету та фізичного загартування, особливо в період різних пандемій.

Ті, хто пройшов Сікен, можуть бути впевнені у своєму здоров’ї. Наше життя – безперервний ланцюжок різних тестів та іспитів, і ось ще один тест пройдено. Цей день – ще одне досягнення у скарбничку кожного учасника! Гідне завершення минулого, і відмінний початок Нового 2022 Року!

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/eczunengejko-novogodnij-test-2022/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.