Що має знати заручник

Заручники
Стати заручником можна на порожньому місці. Херсонські, мелітопольскі, донецькі та луганські жителі це добре знають

Що має знати заручник? Як вижити, якщо ви потрапили в полон.

Фільми Альфреда Хічкока – ніщо в порівнянні з дійсністю XXI століття. Фотографії розмазаних і роздертих під час обстрілів тіл, розстріляних автомобілів, відео знущань над полоненими, відштовхуючі кадри страт захоплених заручників – все це суцільним потоком ллється на нас з екранів моніторів і телевізорів, з газетних шпальт. Багатьом здається, що це десь далеко – на Донбасі чи в Сирії. Ан ні, варто вийти з дому і подих війни повіє і на них: на вулиці зустрінеться безрукий-безногий каліка в потертій військовій формі, спритні дівчатка та хлопчики збирають допомогу “На Армію”, на вокзалах диктор розповідає, куди звертатися біженцям, що приїхали. Разом з тими, хто постраждав від війни, мирні та спокійні раніше міста наповнюються і людьми іншого сорту, які переступили межу добра і зла, людьми, в очах яких жорстокість та байдужість до чужого горя.
Заручники на ДонбасіНавіть там, де не стріляють, ризик потрапити в халепу підвищився багаторазово. Безпечних місць проживання не залишилося. Можна піти на роботу і не повернутися, можна поїхати на машині на дачу і бути пограбованим.Але є ще одна небезпечна ситуація, специфіка поведінки, яка визначає, чи збережете ви життя і здоров’я або їх втратите… Це викрадення і захоплення заручників… Не дай Боже, опинитися в такій ситуації, але, на жаль, такі історії трапляються все частіше і частіше.
Збираєтеся полетіти відпочивати в якусь іншу країну, попливти в круїз на кораблі або оселитися на курорті на тиждень? Ви у зоні ризику! Літак, теплохід чи готель можуть захопити терористи. Ви станете заручником. Йдете на пошту чи в банк? Теж саме! Зрештою, вийшовши з дому в магазин на п’ять хвилин, ви ризикуєте стати випадковим заручником під час пограбування.

Що ж можна цьому протиставити? Що можна зробити зараз?

Усвідомлення загрози стати заручником

Перш за все, треба дати собі чітко усвідомити, що стати заручником у будь-який момент – це реально! Praemonitus, praemunitus, лат. – попереджений, а отже озброєний! Ми всі змалку і до глибокої старості маємо готувати себе до таких викликів долі. Якщо ми розумітимемо реальність такої загрози – це буде першим кроком до її успішного подолання. Тільки тоді ми зможемо по-справжньому, а не навмисно, готуватися до неї. Протягом усього нашого життя, починаючи зі шкільної лави, нам надається безліч можливостей отримати необхідні знання. Однак 90% людей зневажливо ставляться взагалі до ймовірності такої події з ними і не використовують можливості, які відкриваються. Спортивні секції, курси початкової військової підготовки, уроки надання першої допомоги у школі, військова кафедра у ВНЗ, врешті-решт уроки фізкультури – як часто ми лише відбували на них час? Як часто ми ухилялися від занять? Адже ті знання та вміння, які дає нам школа, інститут та університет, становлять базу для успішного виживання у таких небезпечних ситуаціях, як полон. А саме: надання першої медичної допомоги, знання початкової психології людини, фізична підготовка.

Віра заручника

Ми всі повинні мати величезну ВІРУ. Віра – це сила, яка допомагає проходити всі випробування в житті, вона допоможе нам зуміти перенести всі труднощі, які не були б на нашому шляху. Цю якість потрібно прищеплювати з ранніх років і зміцнювати все більше і більше, стаючи дорослішим, і так поки наш човен життя не досягне останнього притулку. Вірте, що у вас все буде добре, і ви вийдете без втрат з полону.

Ніппон-кемпо
Протистояти терористам зможе лише добре підготовлена людина

Універсальних рецептів на всі випадки життя не існує, однак кожна екстремальна ситуація в житті може розвиватися за абсолютно іншим сценарієм, ніж той, до якого ми готуємося. Не можна мислити та жити за шаблоном. Тому ми дамо кілька загальних рекомендацій щодо підготовки:

Підготовка майбутнього заручника
  • Постійно практикуйтеся у галузі вивчення навичок самозахисту;
  • Вчіться у справжніх, реальних, а не “бутафорських” інструкторів, “бо багато званих, але мало обраних”;
  • Розвивайте ваш головний м’яз – силу волі!
  • Без знань та навичок у боротьбі за виживання сила волі допоможе мало. Але й знання з навичками без сили волі –  це непотрібний баласт;
  • Вчіться користуватися предметами побуту в нетрадиційний спосіб. Навіть гребінець може стати смертельною зброєю, а з мотузкою для білизни ви зможете спуститися з другого-третього поверху
  • Розвивайте увагу та вміння запам’ятовувати, аналізувати інформацію;
  • Розвивайте звичку змінювати звички, наприклад, завжди ходите на роботу або в магазин різними маршрутами;
  • Розвивайтесь, думайте, живіть!

Ми постійно проводимо безкоштовні тренінги для усіх бажаючих на тему “Підготовка заручника”. Тут Ви зможете переглянути короткий звіт про такий тренінг-семінар.

При копировании материала просим ссылаться на источник https://nipponkempo.com.ua/uk/article/shho-maye-znaty-zaruchnyk/. Правила публикации здесь. В противном случае, мы обязательно выявим плагиат и будем обращаться в DMCA Google.